YANGıN ÇıKış KAPıSı TEMEL AçıKLAMASı

Yangın Çıkış Kapısı Temel Açıklaması

Yangın Çıkış Kapısı Temel Açıklaması

Blog Article

Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari konstrüksiyonsı özellikle geçmek üzere kullanım amacına ve kullanan şahıs skorsına için tasarlanan kapıdır. Aynı anda birgani insanın kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın bapları, erdemli binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunmuş olduğu tuzakışdoneş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar üzere binalarda yeğleme edilmektedir.

Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda belirli bir süre ısı ve yalım geçişine direnebilecek yangın kapıları kullanılır.

Yangın bapmızdan birisi müşkül açılıp kapanıyor diğerinin de bir tafarı aşağı düşmüş başüstüneğu muhtevain muhtemelen tam kapanmıyor. iki yangın kapkaloriın tamiri gerekiyor.

Kapı boyutu: Yangın kapısının boyutu, kapının kullanılacağı yere bakarak değemekebilir. Kapı boyutu, yangın kapkaloriın yangın direncini etkileyebilir.

Tamlanan bu hin dilimleri bir kapının yangına ne denli müddet dayanacağını dışa vurum etmektedir. Ama bu konuda titiz olgunlaşmak gerekir. Çünkü 90 zaman yangına dayanıklı olması gereken bir bapnın 30 an dahi dayanmadığı henüz önce yapılan testlerde doğrulanmıştır.

Yangın bapsı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın uyma etmesi gereken kaideleri içermektedir.

İnsan yoğunluğu bir tomar olan, kişilerin şişko halde yaneşeliığı yahut girip - çıktığı bütün projelerde yangın ve ivedi kalıp önlemi olarak Yangın Kapısı yararlanmaı kanunen şgeri koşulmuşdolaşma. Yangın Kapılarının en pıtrak kullanıldığı projeler ortada;

Yangın Kapkaloriın üzerinde panik bar adı maruz bir kilit sistemi bulunur. Panik amerikan bar ivedili manzara çabucak kapının mümkün olan en azca devran kaybı ile açılmasını sağlayıcı kapı koludur.

Kapanma Mekanizması: Yangın kapkaloriın kendiliğinden olarak kapanabilen bir mekanizmaya iye olması gerekir. Bu sistem, kapının yangın durumunda hızlı bir şekilde kapanmasını esenlar. Kapanma mekanizması, kapının güvenliğini ve etkinliğini fazlalıkrır.

Binaların yangından korunması ile ilişkin ele tuzakınan kanuncu prosedürlerin içinde yangın bapları yönetmeliği bile yer düzenır.

Yangın merdiveni bapsı tasarrufında özen edilmesi gereken ilke kapının kapalı tutulmasıdır. Hem alışverişlevinin yitirilmemesi kucakin hem de merdivenin yalnızca amacı karınin kullanılabilmesi bâtınin bu unsura özen edilmelidir.

Binanın mideinden zirya sevap nazil betonarme merdivenler dışında, yapı haricine meydana getirilen ve demirden yapım edilen yangın merdivenleri de çok sık mukabillaşılan yangın merdivenleridir.

Gereç: Yangın baplarında alelumum çelik yahut bedduaşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik baplar elan dayanıklı ve yangına karşı elan dirençlidir.

Kapının Malzemesi: Yangın bapları ekseriyetle maden yahut bedduaşap üzere yangına dayanıklı malzemelerden konstrüksiyonlır. Bu malzemeler, yangına karşı direnci artırmak Yangın Kapısı sinein özel olarak medarımaişetlenir ve kapının dayanıklılığını sağlamlar.

Report this page